Select your language

E-health Geestelijke Gezondheidszorg

Wat is het?

Wat is het?

E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.

Huisartsenpraktijk de Makroon past E-health ook toe in de Geestelijke Gezondheidszorg.  U kunt zelf thuis werken aan uw herstel door het kijken van video’s of het lezen van teksten die u informatie geven. Deze informatie is van hoge kwaliteit en gemaakt door een deskundig team van psychologen. U maakt opdrachten om beter met uw klachten om te leren gaan.

Er zijn vele modules voor verschillende klachten. Enkele voorbeelden van modules zijn depressie, angst, zelfbeeld, omgaan met emoties, piekeren, omgaan met stress, overspannenheid en burnout en zelfcompassie. 

Voor wie?

Voor wie?

Iedereen die een computer met internetverbinding tot zijn beschikking heeft kan deze toepassing van E-health gebruiken.
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

De huisarts of Consulent Geestelijke Gezondheidszorg kan een account voor u aanmaken bij Therapieland. Vervolgens ontvangt u een e-mail op het e-mail adres welke in uw patientendossier is opgenomen. In deze e-mail staan verdere instructies hoe u een account kunt aanmaken.

Wanneer u toegang heeft tot uw account kunt u inloggen bij Therapieland. Er zijn instructie video’s of teksten waarin uitgelegd wordt hoe eenvoudig Therapieland werkt. Mocht u moeite hebben met hoe u het programma gebruikt, bespreek dit dan met de Consulent Geestelijke Gezondheidszorg.

De Consulent Geestelijke Gezondheidszorg kan op afstand met u meekijken en op u reageren. Daardoor krijgt u feedback op wat u doet tussen de gesprekken door in de huisartsenpraktijk. Zo kunt u thuis begeleiding krijgen bij het werken aan uw herstel. Op deze manier heeft u zorg altijd beschikbaar, waar en wanneer u maar wil. Het blijkt dat dit zeer effectief kan zijn en u sneller van uw klachten af kunt zijn.

Toegang behouden

Toegang behouden

Stel dat uw klachten voorbij zijn en uw contacten met de Consulent Geestelijke Gezondheidszorg stoppen. Dan blijft u toegang houden tot uw E-health account. Zo kunt u terugkijken wat u heeft gedaan of bepaalde oefeningen die geholpen hebben opnieuw doen als u dat nodig vindt.
Veiligheid & Privacy

Veiligheid & Privacy

Het account van Therapieland is beveiligd volgens strenge normen. Wanneer u wenst dat de huisarts of Consulent Geestelijke Gezondheidszorg met u mee kan kijken moet u hiervoor speciaal toestemming verlenen. Dit doet u tijdens het activeren van uw account door de instructies op te volgen.