Select your language

Stoppen Met Roken

Wat is het?

Wat is het?

Roken is schadelijk voor de gezondheid. De schadelijke stoffen die tabaksrook bevat kunnen leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, longziekten, mondziekten en oogaandoeningen. Daarnaast worden bij mensen die roken medicijnen minder goed in het lichaam opgenomen en het genezen van wonden kan langzamer verlopen. Ook meeroken, het in eenzelfde ruimte bevinden als een roker en dus ook tabaksrook inademen, is ook schadelijk voor de gezondheid. 

Stoppen met roken is altijd een goed idee. Bij Huisartsenpraktijk de Makroon kunt u terecht voor professionele begeleiding bij het stoppen met roken. Dit verhoogt de slagingskans van een stoppoging.
Voor wie?

Voor wie?

Professionele hulp bij stoppen met roken is voor iedereen die een serieuze poging hiertoe wil doen. In het bijzonder rokers die al eens eerder een stoppoging ondernomen hebben en rokers die boven gemiddeld verslaafd zijn hebben baat bij professionele hulp. 
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

De huisarts en/ of de Physician Assistant begeleiden u bij het stoppen met roken.

De eerste afspraak is een intakegesprek. Hierin wordt uw rookgedrag besproken en samen met u wordt een eerste plan van aanpak gemaakt. In de tweede afspraak wordt het plan van aanpak met een stopdatum vastgelegd. Vervolgens kunnen er, afhankelijk van uw situatie, een of meerdere vervolggesprekken plaatsvinden. Daarnaast kan de begeleiding bestaan uit het adviseren van gebruik van geneesmiddelen en het voorschrijven hiervan. Na de stopdatum vindt een afsluitend gesprek plaats. 

De gedragsmatige begeleiding voor het stoppen met roken gaat niet af van het verplicht eigen risico van de basisverzekering. Eventuele hulpmiddelen of medicijnen die benodigd zijn gaan wel af van het verplicht eigen risico van de basisverzekering.