BELANGRIJK: Aaanpassingen in onze service door Corona uitbraak

  • Heeft u verkoudheidsklachten, hoest u en/ of heeft u koorts? Conform landelijke voorschriften mag u niet naar een huisartsenpraktijk of huisartsenpost gaan omdat u wellicht drager zou kunnen zijn van het Corona virus COVID-19. U moet telefonisch contact opnemen met de huisartsenpraktijk - of buiten openingstijden de huisartsenpost - en vervolgens de instructies opvolgen. U moet tot die tijd binnen blijven. Mocht het noodzakelijk zijn dan zal één van onze artsen een visite bij u afleggen. Meer informatie vindt u op de websites van ThuisartsRIVM, GGD Amsterdam en Rijksoverheid. Er is ook een publieksinformatienummer van het Ministerie van Volksgezondheid: 0800-1351.
  • Op alle dagen is tijdelijk het avondspreekuur vervallen en op zaterdag en zondag is tijdelijk het weekend spreekuur vervallen. Huisartsenpraktijk de Makroon is tijdelijk open van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. U kunt online uw afspraak inplannen als u niet bovengenoemde klachten heeft. 
Als u een gezondheidsklacht heeft kunt daarmee naar de huisarts gaan. Een consult bij de huisarts gaat niet van het eigen risico af.
Uw voorbereiding

Uw voorbereiding

Bedenk u van te voren hoe u uw klacht gaat uitleggen, wat u wilt vragen en wat u van de huisarts verwacht. Het kan helpen aantekeningen te maken en deze mee naar het consult te nemen. 

Maak daarnaast een lijst van alle medicijnen die u gebruikt en neem deze mee. De huisarts kan wel in uw dossier nalezen welke medicijnen zijn voorgeschreven (in Nederland), maar is uiteraard niet op de hoogte van de zelfzorgmiddelen (bijv. pijnstillers, neusdruppels, hoestdranken en crèmes) die niet zijn voorgeschreven. De huisarts is ook niet op de hoogte van eventuele medicijnen die tijdens een eventueel verblijf in het buitenland voorgeschreven zijn. 

Verder is het van belang de huisarts tijdens het consult in te lichten over bijvoorbeeld allergiën voor bepaalde stoffen of medicijnen, erfelijke ziekten en als u onlangs of langer geleden in het buitenland hebt verbleven. 
Afspraak maken

Afspraak maken

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom hanteren wij in onze praktijk consulten van 15 minuten in plaats van de gebruikelijke 10 minuten. Tijdens een consult kan één klacht worden behandeld. Wanneer u meerdere klachten met de huisarts wilt bespreken dient u een dubbel consult te boeken. U kunt bij ons consulten in de praktijk boeken voor maandag tot en met donderdag met aanvangstijden van 8:00 uur tot en met 19:45 uur, vrijdags met aanvangstijden van 8:00 uur tot en met 16:45 uur en per 1 janauri 2020 op zaterdag en zondag*.

*Let op: op zaterdag en zondag is de huisartsenpraktijk niet telefonisch bereikbaar en zijn de vaste artsen niet aanwezig. Afspraken voor zaterdag en zondag kunnen uitsluitend online geboekt bij de arts "Weekend". Voor lopende klachten wordt u geadviseerd uw afspraak doordeweeks bij uw vaste huisarts te boeken. In het weekend kunt u naast onze dienstverlening ook gebruik maken van de Huisartsenpost.

U boekt een consult omdat u wilt dat de huisarts de tijd voor u neemt. De huisarts is op dat moment dus niet voor anderen beschikbaar, alleen speciaal voor u. Zorg dat u op tijd voor een consult in de praktijk aanwezig bent.

Afspraken kunt u tot uiterlijk 1 uur van te voren afzeggen. Komt u niet op de afgesproken tijd en heeft u niet afgezegd? Dan ontvangt u van ons een no-show rekening. Deze bedraagt:
- voor een afspraak met de huisarts ma-vr 15 euro, za-zo 25 euro
- voor een dubbele afspraak met de huisarts ma-vr 25 euro, za-zo 50 euro

Het consult

Het consult

Het consult met de huisarts vindt plaats in één van de spreekkamers.

Tijdens het consult legt u de huisarts uw gezondheidsklacht voor. Beschrijf de klacht zoals deze is: niet afzwakken en niet erger maken. Op basis van zijn medische kennis in combinatie met de gegevens die de huisarts van u heeft wordt uw situatie beoordeeld. 
 
Ook nodigen wij u uit om uw vergaarde kennis met ons te delen. Deze informatie wordt altijd serieus genomen en met een professionele blik beoordeeld. U kunt dan rekenen op een medisch goed onderbouwd advies.

Wellicht is iets wat de huisarts u uitlegt u niet helemaal duidelijk. Vraagt u dan gerust of de huisarts het nog eens aan u uitlegt. Wanneer u niets verder vraagt kan de huisarts niets anders dan ervan uitgaan dat u alles goed begrepen heeft. 
Na het consult

Na het consult

Er zijn vele scenario's mogelijk van wat er na een consult gebeurd of wat u na een consult moet doen. Dit ligt geheel aan uw persoonlijke situatie in combinatie met hoe de huisarts uw gezondheidsklacht beoordeeld heeft. Aan het einde van een consult bespreekt de huisarts met u de (eventuele) volgende stap. Voorbeelden van een volgende stap zouden kunnen zijn dat u met een voorgeschreven recept naar de apotheek gaat, dat u terug moet komen voor een aanvullend onderzoek of volgend consult of dat u naar een specialist wordt doorgestuurd. 
©2020 All rights reserved. Huisartsenpraktijk de Makroon - Makroon Medisch Centrum - KB Medical Services.