Select your language

Consult & Voorbereiding

** Voorwaarde is dat u ingeschreven staat in onze praktijk.
Als u in onze praktijk ingeschreven staat en u een gezondheidsklacht heeft kunt daarmee naar de huisarts gaan. Een consult bij de huisarts gaat niet van het eigen risico af.
Uw voorbereiding

Uw voorbereiding

Bedenk u van te voren hoe u uw klacht gaat uitleggen, wat u wilt vragen en wat u van de huisarts verwacht. Het kan helpen aantekeningen te maken en deze mee naar het consult te nemen. 

Maak daarnaast een lijst van alle medicijnen die u gebruikt en neem deze mee. De huisarts kan wel in uw dossier nalezen welke medicijnen zijn voorgeschreven (in Nederland), maar is uiteraard niet op de hoogte van de zelfzorgmiddelen (bijv. pijnstillers, neusdruppels, hoestdranken en crèmes) die niet zijn voorgeschreven. De huisarts is ook niet op de hoogte van eventuele medicijnen die tijdens een eventueel verblijf in het buitenland voorgeschreven zijn. 

Verder is het van belang de huisarts tijdens het consult in te lichten over bijvoorbeeld allergiën voor bepaalde stoffen of medicijnen, erfelijke ziekten en als u onlangs of langer geleden in het buitenland hebt verbleven. 
Afspraak maken

Afspraak maken

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom hanteren wij in onze praktijk consulten van 15 minuten in plaats van de gebruikelijke 10 minuten. Tijdens een consult kan één klacht worden behandeld. Wanneer u meerdere klachten met de huisarts wilt bespreken dient u een dubbel consult te boeken. Wij bieden u ruime openingstijden en twee keer in de week een avondspreekuur.

U boekt een consult omdat u wilt dat de huisarts de tijd voor u neemt. De huisarts is op dat moment dus niet voor anderen beschikbaar, alleen speciaal voor u. Zorg dat u op tijd voor een consult in de praktijk aanwezig bent.

Afspraken kunt u tot uiterlijk 1 uur van te voren afzeggen. Komt u niet op de afgesproken tijd en heeft u niet afgezegd? Dan ontvangt u van ons een no-show rekening. Deze bedraagt:
- voor een afspraak met de huisarts ma-vr 15 euro
- voor een dubbele afspraak met de huisarts ma-vr 25 euro
Het consult

Het consult

Het consult met de huisarts vindt plaats in één van de spreekkamers.

Tijdens het consult legt u de huisarts uw gezondheidsklacht voor. Beschrijf de klacht zoals deze is: niet afzwakken en niet erger maken. Op basis van zijn medische kennis in combinatie met de gegevens die de huisarts van u heeft wordt uw situatie beoordeeld. 
 
Ook nodigen wij u uit om uw vergaarde kennis met ons te delen. Deze informatie wordt altijd serieus genomen en met een professionele blik beoordeeld. U kunt dan rekenen op een medisch goed onderbouwd advies.

Wellicht is iets wat de huisarts u uitlegt u niet helemaal duidelijk. Vraagt u dan gerust of de huisarts het nog eens aan u uitlegt. Wanneer u niets verder vraagt kan de huisarts niets anders dan ervan uitgaan dat u alles goed begrepen heeft. 
Na het consult

Na het consult

Er zijn vele scenario's mogelijk van wat er na een consult gebeurd of wat u na een consult moet doen. Dit ligt geheel aan uw persoonlijke situatie in combinatie met hoe de huisarts uw gezondheidsklacht beoordeeld heeft. Aan het einde van een consult bespreekt de huisarts met u de (eventuele) volgende stap. Voorbeelden van een volgende stap zouden kunnen zijn dat u met een voorgeschreven recept naar de apotheek gaat, dat u terug moet komen voor een aanvullend onderzoek of volgend consult of dat u naar een specialist wordt doorgestuurd.